Logotyp med texten Brå

Webbkarta  |  Press  |  Kontakta oss  |  English

Utan tillfälle – inget brott är en film som introducerar det situationella brottsförebyggande arbetet och riktar sig till lokala brottsförebyggare. I filmen beskrivs de fem övergripande strategierna som finns för situationellt brottsförebyggande arbete.

 • Andan som gör Södermalm till en tryggare stadsdel

  24 februari, 2017
  Hippa restauranger, trendiga butiker och välbesökta turistkvarter – men också otrygga miljöer och missbruksproblematik. Som lokalt brottsförebyggande råd i Södermalms stadsdelsområde i Stockholm har Söderandan många utmaningar, men också ett starkt nätverk där samverkan är a och o.
 • Så blev servicekontoret Hisingen en tryggare arbetsplats

  10 februari, 2017
  Hot, våld och trakasserier har blivit allt vanligare inslag på flera myndigheters gemensamma servicekontor. Förra året rapporterades bara inom Försäkringskassan 1274 incidenter, varav 580 rörde hot mot personal. Nu satsar man på CPTED, en brottsförebyggande metod där arbetsmiljön sätts i fokus. På Hisingen ser man även det personliga bemötandet som en nyckel till minskad friktion.
 • Poliser och butiker förebygger brott i handeln

  2 februari, 2017
  När poliserna Fredrik Kaati och Thobias Rydberg vid Södermalmspolisen i Stockholm insåg hur mycket tid polisen lägger ner på att hantera snatteribrott bestämde de sig för att göra något. Resultatet blev en ny, brottsförebyggande metod som man nu hoppas kunna sprida nationellt inom polisen.
 • BID får Gamlestaden att blomstra igen

  23 januari, 2017
  För 15 år sedan var Gamlestaden utanför Göteborg en stadsdel som barnfamiljer lämnade. I dag flyttar de tillbaka. Anledningen stavas BID, en internationell samverkansmodell som har inspirerat den lokala fastighetsägarföreningen i sitt arbete med att vända utvecklingen.

Förebygga brott

Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)

På gång

Prenumerera

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev direkt i din e-post.