Två poliser i ett samhälle

Råd för framtiden 2018

Råd för framtiden är Brottsförebyggande rådets nationella konferens om lokalt brottsförebyggande arbete. Konferensen arrangeras denna gång i samarbete med Örebro kommun och äger rum på Conventum i Örebro den 19–20 april 2018.

Årets tema

Nu ska regeringens nationella brottsförebyggande program genomföras – hur ska det gå till i praktiken, på nationell, regional och lokal nivå? Finns det utmaningar som kräver nya lösningar? Konferensen kommer ha ett visst fokus på dessa frågor, men vi får också höra mer om flera aktuella ämnen i det brottsförebyggande arbetet. Under två dagar får forskare, praktiker och politiker beskriva sin syn på och erfarenheter av det brottsförebyggande arbetets möjligheter och utmaningar.

Förhoppningen med årets Råd för framtiden är att kunna ge deltagarna verktyg och inspiration till hur den lokala brottsförebyggaren kan gå från program till praktik, i ett effektivt och kunskapsbaserat arbete.

Mer information om programmet kommer när anmälan öppnar i januari 2018.


Intresseanmälan

Redan nu kan du anmäla ditt intresse till konferensen via formuläret nedan. OBS! Detta är endast en intresseanmälan. Brå kontaktar dig så snart anmälan till konferensen har öppnat i januari 2018.

Se vad deltagarna tyckte om 2017 års konferens

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-01